Gratis Upgrade Naar Windows 10 Na 5,5 Jaar Nog Altijd Mogelijk

In ieder geval is het voor nu, eind oktober 2016, nog steeds mogelijk om uw Windows 7 computer met servicepack 1 of uw Windows 8.1 computer een geheel gratis en legale upgrade naar Windows 10 te geven. Windows 7 gebruikers werden tot vervelens aan toe gewezen op het feit dat ze Windows 10 gratis konden downloaden en installeren. Het was op een gegeven moment zelfs zo erg dat er werd gesproken van opdringen aan de kant van Microsoft. Het attenderen van Microsoft op het downloaden van de gratis upgrade naar Windows 10 verliep dmv een app met een pop-up schermpje genaamd GWX . De X staat in dit geval voor het Romijns cijfer tien.

  • In het ‘recovery’ menu kun je er ook voor kiezen om eventueel terug te keren naar Windows 8.1, en daarmee de Windows 10 installatie ongedaan maken.
  • N.B. Voor de download hoef je niet je overigens eigen mailadres op te geven, dat kan ook met een Mailinator-adres.
  • Wilt u het zeker weten, dan kunt u op de website van Microsoft de Windows 8 Upgrade Assistant downloaden en op uw computer installeren.
  • Het zijn niet de enige updates, voor meer informatie verwijzen we je door naar ons overzicht.

Althans in mijn geval Dualboot Windows XP SP3 met Windows 7 Sp1 naar Windows XP SP3 met Windows 10. Wordt beschreven wel klopt, dat weet ik niet zo zeker. En beschrijf per te vermijden update wat er volgens jou daaraan niet deugt. Da’s een potentieel relevante fix voor Windows Update Client. In de lijst van wy83 zie ik al diverse zeer discutabele suggesties. Gelukkig kan iedereen zelf de betreffende knowledge base artikelen erop naslaan. Maar maakt het voor jou uit of iemand anders jouw ervaring bevestigt?

Het frankencloud Model Is Het Grootste Security Risico

Microsoft heeft een nieuwe instelling toegevoegd, waarmee je ervoor kan kiezen dat je alleen apps kan installeren uit de Windows Store. Op deze manier wil Microsoft Windows 10 veiliger maken.

wat betekent Windows-registersleutel?

En dat er straks alleen nieuwe processoren er op kunnen draaien is vast een eis van Microsoft. Heb je een Windows server met wsus dan doe je dat daar natuurlijk. En de ps’s die er doorgeschoten zijn met powershell . Die zelfde Marketing van MS zegt namelijk ook dat W7 een gatenkaas is op het gebied van beveiliging… En qt5core.dll windows 7 dat terwijl MS op het zelfde moment met haar eigen malware uw volledige prive data aan het jatten is… Maar persoonlijk vind ik Windows 7 nog steeds het lekkerst werken. Tja ‘t is ook zo’n beetje wazige, grijze zone natuurlijk, wat mag en wat mag niet.

Zo Stap Je Over Van Windows 7 Naar Windows 10

Hier dan om af te sluiten (!) nog een gevraagd lijstje van updates. Op die pagina’s worden niet de beveiligingsupdates vermeld, maar enkel de Microsoft Security Bulletins. Ikzelf neem zoals ik al aangaf echter geen risico’s met beveiligingsupdates, die installeer ik. Misschien dat Spiff of de anderen meer kennis hebben om jou een goed advies te geven… Mocht het binnenhalen toch problematisch zijn, dan kan ik eventueel naar System Update Readiness tool en/of Reset Windows Update components grijpen, maar ik hoop dat niet nodig te hebben. Windows Update Client maart 2016 wordt sinds vanavond zelfs aangeboden als “Belangrijke” update . Ik heb geen idee, maar de standaard startpagina in IE zal in ieder geval een Microsoft pagina zijn, neem ik aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.